Informatie aanvragen Contacteer ons

De wet

De wettelijke weg?

 • Een sigaretje op het werk?

  De Tabakswet zegt dat werkgevers het roken in hun bedrijfsgebouw mogen toestaan ÁLS. Dit is áls de niet-rokers geen hinder en overlast ondervinden van het roken van anderen. Het VWA controleert dit.

  Concreet betekent dit dat er in het bedrijf een aparte rookvoorziening moet zijn. Een rookcabine of rookruimte die dichtbij de werkplek of vlak buiten het gebouw staat is een prima oplossing! De SmokingPoint Rookcabine met zelfsluitende deur filtert de sigarettenrook binnenin. Niemand hindert niemand. Het werk gaat goed vooruit. (Zie Rookcabine Indoor en Outdoor)

  Ook de open SmokingPoint Rookruimte - op maat van úw bedrijf - zorgt voor schone lucht waar gewerkt wordt. (Zie Rookruimte Indoor en Outdoor)
  Bij al deze modellen zijn we in orde met de wet!
 • Controle?

  Laat ze maar komen!
 • Een sigaretje op café?

  Het roken in alle horeca-zaken waar gegeten wordt - ook brasseriën en cafés - mag enkel nog in een ruimte die speciaal afgesloten is voor de rokers.
  Vanaf 1 januari 2010 geldt een rookverbod in alle zaken waar eten geserveerd wordt, dus ook in brasseriën en cafés. Cafés moeten een aparte ruimte hebben voor niet-rokers. Deze ruimte heeft rookverbodtekens. In de aparte rookkamer van de zaak mag gerookt, maar niet gegeten mag worden. Zero last voor de niet-rokers dus!

  De enige uitzondering is nu nog cafés die kleiner zijn dan 50m2. Daar mag nog gerookt worden, maar er moet een rookafzuigsysteem zijn.
  Vanaf 1 juli 2014 wordt in België een rookverbod in alle horecagelegenheden van kracht. Algemeen! Ook in cafés waar alleen drank genuttigd wordt, is roken vanaf dan verboden.
 • Praktisch opgelost?

  Plaats SmokingPoint Rooktafeltjes in een afgescheiden ruimte van het café.