Informatie aanvragen Contacteer ons

Horeca

De Tabakswet voor de Horeca werd ingevoerd op 1 juli 2008. Een bom voor veel horeca-zaken. Niet-rokers mogen geen hinder meer ondervinden van mogelijke rooklucht! Gelukkig blijven veel zaakvoerders van horecazaken kalm en kijken ze creatief tegen de uitdaging aan.

Aan de toog betekent de wet wat?
Het roken in alle horeca-zaken waar eten geserveerd wordt - ook brasserieën en café's - mag enkel nog in een ruimte die speciaal afgesloten is voor de rokers.

Het woord ‘afgesloten' staat in de wet en betekent heel duidelijk dat open rookruimtes of open rookcabines niet kunnen! Spontaan denken wij aan de SmokingPoint Rookcabine met zelfsluitende deur. (Zie ook onze andere Indoor oplossingen)

Over de inrichting van de Rookcabine zegt de wet niks. We zijn dus vrij om onze cabine in te richten zoals we willen. Bijvoorbeeld met SmokingPoint Rooktafel, Asbak of Afvalcontainer.